CRNA HRONIKA

Stravična nesreća na putu Doboj - Tuzla: U lančanom sudaru poginuo vozač kombija, vatrogasci izvlače tijelo

Četiri vozila učestovala u nesreći koja se dogodila u 17 sati ( H. Čalić)

Piše: H. ČALIĆ

26.8.2017

Na magistralnom putu M-4 Doboj - Tuzla, kod gračaničke gradske deponije, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna dok je povrijeđeno nekoliko osoba, saznaje Avaz.ba.

Ekipa portala Avaz.ba izašla je na lice mjesta, gdje su nas dočekale dramatične scene smrskanih automobila, kombija i kamiona.

Unesrećenoj, još neidentificiranoj, osobi dežurni ljekar mrtvozornik mogao je konstatirati samo smrt.

Ostali stradali u nesreći odmah su prevezeni u Službu hitne zdravstvene pomoći u Gračanici, radi ukazivanja ljekarske pomoći. Teško povrijeđeni upućuju se na UKC u Tuzli.

Posebne su bile potresne scene izvlačenja unesrećenog. Vatrogasci su, koristeći specijalna hidraulična kliješta pokušavali doći do poginulog.


Osim vatrogasaca, na ovoj dionici su ekipe hitne i policijske pomoći, a saobraćaj je u potpunosti obustavljen. Odvija se alternativnim pravcima, odnonso, “Bajbaginom ulicom” pa dalje prema Gračanici i Tuzli.


I dok se utvrđuje identitet stradalog i povrijeđenih, za sada je poznato da je do nesreće došlo usljed sudara kombija i teretnog kamiona, a potom još dva putnička vozila.


Nakon uviđajnih radnji, bit će poznate okolnosti nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.