Huligani napali i teže povrijedili radnika Željeznica FBiH

Fena

Foto: Ilustracija


Grupa huligana napala je Z.I.(56), službenu osobu Željeznica FBiH - otpravnika vozova željezničke stanice Sarajevo na dužnosti i nanijela mu teže tjelesne povrede.

- Grupa od pet huligana je u subotu, 26. avgusta, u 3.55 sati šarala grafite na bočnoj strani lokalnog voza na relaciji Sarajevo - Zenica koji je bio postavljen na Prvom peronu Glavne željezničke stanice u Sarajevu. U toku izvršenja tog vandalskog čina, opazio ih je otpravnik vozova Z.I. koji je imao namjeru da spriječi nanošenje štete i da zaštiti željezničku imovinu. Četvorica su pobjegla sa lica događaja, dok je peti, koji je "čuvao stražu" snažno udario Z.I. u predjelu grudnog koša i nanio mu teže tjelesne povrede i psihičku traumu - navodi se u saopćenju iz Službe za odnose sa javošću ŽFBiH.

Odmah je pozvana policija i Hitna pomoć koja je povrijeđenog radnika medicinski zbrinula i uputila na dalje liječenje. Zbog uviđaja, voz je kasnio u polasku 70 minuta čime je putnicima i ŽBiH nanesene dodatna materijalna šteta. 

Uprava ŽFBiH izrazila je zahvalnost svom radniku Z.I. na požrtvovanom i predanom radu i želi mu brz i uspješan oporavak.

- Nažalost, ovo nije prvi slučaj napada na željezničke radnike i imovinu ŽFBiH. Apelujemo na policijske i pravosudne organe da najoštrije sankcionišu vinovnike ovih i sličnih napada na osoblje i imovinu ŽFBiH. Konačno, ljudski život nema cijenu - ističe se u saopćenju.

Više o:

Željeznice FBiH
NA VRH

Podijeli članak na