CRNA HRONIKA

Avaz.ba saznaje: Gdje je nakon smrti Ismeta Bajramovića Ćele nestao njegov skupocjeni Audi!?

Piše: Am.KOVAČ

29.8.2017

Nakon što je Ismet Bajramović Ćelo 17. decembra 2008. godine u stanu u sarajevskom naselju Ciglane počinio samoubistvo, nastale su komplikacije u vezi s njegovom imovinom.  

Vrijednost Audija 


U ostavinskoj raspravi nasljednici njegove imovine bili su njegov brat Rifet Bajramović, sestra Šefajeta Bajramović-Mahović i Armin Kulašević, sin Ismetove preminule sestre Ifete. 

Sva naslijeđena imovina se morala dijeliti na troje.

No, nekadašnja Bajramovićeva ljubavnica, iako s njom godinama prije smrti nije živio, tvrdila je da je njegova vanbračna supruga i nasilu je htjela dio njegove imovine.

Osim novca, skupocjenih satova, zlata i drugih vrijednosti iza Ismeta  ostali su skupocjeni automobili Dodge ZB Viper, Lincoln, Dodge Durango i Audi A8. 

Ali, Audi je misteriozno nestao. Na dan 17. decembra 2008. godine, kada je Ismet preminuo, tržišna vrijednost Audija je, prema mišljenju vještaka (portal Avaz.ba u posjedu dokumenata) bila 54.805 KM.

Kako Avaz.ba saznaje, Audi je ukrala Jovanka Lazarević, koja je tvrdila da ima pravo na Ismetovu imovinu jer je s njim živjela, iako je znala da ostavinskim rješenjem vozilo pripada Bajramovićima.

Poklonila automobil

Lazarević vozilo nije mogla prodati niti registrovati te se, kako saznaje Avaz.ba, zbližila sa Kulaševićem.

S obzirom na to da je u to vrijeme Lazarević vodila spor i sa Elvirom Hodžićem, Ismetovim sestrićem, u vezi sa stanom na Ciglanama koji je Ismet prodao Elviru i za šta postoje dokumenti, a Lazarević je tvrdila da stan pripada njoj, Audi je poklonila Kulaševiću da svjedoči u njenu korist.

Kulašević bez ostalih nasljednika također nije mogao Audi ni prodati ni registrovati, odvezao ga je, a što je navedeno i u krivičnoj prijavi, kako saznaje Avaz.ba, na otpad u Široki Brijeg, gdje ga je, iako je vrijedio 54.805 KM, prodao za cijenu od 5.000 do 10.000 KM.

Pravosnažnom presudom Lazarević je izgubila spor sa Elvirom Hodžićem u vezi sa stanom na Ciglanama, a ostali nasljednici su protiv Kulaševića i Lazerević podnijeli prijavu Tužilaštvu KS zbog Audija.

Da su zbog nestanka Audija Tužilaštvu KS podnesne krivične prijave protiv Lazarević i Kulaševića, za Avaz.ba potvrdila  je advokatica Adela Duraković, koja zastupa Bajramoviće.

- Tačno je da su krivične prijave podnesene Tužilaštvu KS protiv Lazarević i Kulaševića. No, o detaljima ne mogu govoriti jer ti postupci nisu okončani - kazala je Duraković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.