CRNA HRONIKA

Uhapšeno jedno lice na području Gacka

Piše: P.M.

30.8.2017

Pripadnici Policijske uprave Trebinje u općini Gacko, danas su uhapsili četrdesetjednogodišnjeg Fikreta Karkelju. 

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparolke PU Trebinje lice inicijala F.K. je uhapšeno u mjestu Borač u općini Gacko, a pronađena je i veća količina oružja.

- Policijski službenici odjeljenja za borbu protiv terorizma, ekstrmizma i istragu ratnih zločina u PU Trebinje, jedinica za podršku Trebinje i Policijske stanice Gacko i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstrmiznma, su danas 30 avgusta po naredbi Osnovnog suda u Trebinju izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata u mjestu Medjenik opština Gacko koje koristi lice inicijala F.K. Tom prilikom pronađeni su i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta izuzeti lovački karabin sa optičkim nišanom i 21 pripadajućim metkom, karabain bez optičkog nišana, poluautomatska puška, automatska puška, tri okvira i 47 metaka za tu pušku, kamera i bajonet - rekla je Cvijetić i dodala da će Policijski službenici protiv navedenog lica Okružnom tužilaštvu Trebinje dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija

Kako smo nezvanično saznali pomenuto lice odranije je je poznato policiji zbog pripadnosti određenom vehabijskom pokretu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.