CRNA HRONIKA

Šejla Jugo Turković osuđena zbog gnusnih laži o Irhadu Radončiću

Piše: Avaz.ba

20.7.2017

Općinski sud u Sarajevu je 13.07.2017. godine, Presudom broj: 65 0 P 613502 16 P, donio odluku da je članica zločinačke organizacije Turković, Šejla Jugo objavila lažne informacije o Irhadu Radončiću. 

U monstruoznom tekstu, ona je na Facebook-u i nekim slabo čitanim portalima, pod naslovom: „Kad Radončićev sin može ubijati nekažnjeno što ne bi mogli i drugi“ ustvrdila kako je tobože Irhad Radončić vozio auto, kojim je u saobraćajnoj nesreći usmrćena Hava Dovadžija.

Međutim, kao što je javnosti poznato, nakon provedenog postupka pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, nedvojbeno je utvrđeno da je to krivično djelo počinio Semir Rastoder. On je pravomoćno osuđen na kaznu od 5,5 godina zatvora.

Zbog gnusne laži o Irhadu Radončiću, Turkovićka je Presudom obavezana „da na ime naknadne nematerijalne štete, zbog povrede časti i ugleda nastalom iznošenjem neistina i kleveta na račun tužitelja, Irhadu Radončiću isplati 5.000 KM“.

Također, ona je dužna istom tužitelju nadoknaditi i troškove parničkog postupka u iznosu od 1.647,80 KM, sa kamatama, a sve u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude.

Inače, Turkovićka je već sedam puta, i to pred različitim sudijama, pravomoćno osuđena za razne klevete koje je objavljivala na račun Irhadovog oca, bivšeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.