CRNA HRONIKA

Bosanska Dubica: 62-godišnjak izbušio gume na preko 20 automobila

D. Stojnić

M. Z.

31.8.2017

Mirko M. (62) iz Bosanske Dubice uhapšen je u utorak oko 18 sati, na parking prostoru tržnog centra u ovom gradu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Krim istragom je utvrđeno da je osumnjičeni od početka avgusta do dana hapšenja oštrim predmetom probušio gume na preko 20 automobila koje je nalazio na parking prostorima, ili parkirane na ulici, pred kućama i na sličnim mjestima.

Priča nije završena, jer se pretpostavlja da je onih s probušenim gumama mnogo više, tako da su iz PU Prijedor apelovali na vlasnike vozila koji primijete oštećene pneumatike da slučaj prijave policiji.

O svemu je obaviješten i tužilac Okružnog tužilaštva iz Prijedora uz čiju saglasnost policijski službenici PS Bosanska Dubica preduzimaju potrebne mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela, kao i aktivnosti na utvrđivanju tačnog broja oštećenih građana i visini materijalne štete.

Motiv zbog kojih je Dubičanac bušio gume na automobilima nije poznat.

- Nakon kompletiranja prdemeta protiv M.M. bit će dostavljen izvješatj za počinjena krivična djela - navedeno je danas iz PU Prijedor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.