CRNA HRONIKA

Nakon teksta o nestanku Audija A8: Advokat tvrdi da se Kulašević odrekao nasljedstva iza Bajramovića Ćele, dokumenti govore drugačije

Piše: Am.K.

4.9.2017

Nakon što je portal Avaz.ba objavio tekst o komplikacijama oko imovine između nasljednika Ismeta Bajramovića Ćele, koji je počinio samoubistvo 17. decembra 2008. godine u stanu u sarajevskom naselju Ciglane, redakciji se obratio i advokat Sanel Nezirić, koji zastupa Armina Kulaševića. 

Naime, u tekstu se navodi da je jedan od nasljednika Bajramovićeve imovine bio njegov sestrić Armin Kulašević.


Krivična prijava

Također se navodi da je protiv Armina Kulaševića podnesena krivična prijava jer je Audi A8, koji je u to vrijeme prema nalazima vještaka bio vrijedan 54.805 KM prodao na otpad u Široki Brijeg za cijenu od 5.000 do 10.000 KM, a bez saglasnosti ostalih zakonskih nasljednika.

U demantiju na tekst koje nam je uputio Nezirić navodi se:

Tačno je da je Armin Kulašević sin od sestre Ismeta Bajramovića Ćele, ali su netačni navodi da je Armin Kulašević naslijedio bilo kakvu imovinu iza umrlog Ismeta Bajramovića, jer se on, kao jedan od nasljednika, odrekao nasljedstva.

Također su neistiniti navodi da se protiv Kulaševića vodi bilo kakva istraga Kantonalnog Tužilaštva, a posebno zbog krađe Audija, jer se Kulašević odrekao nasljedstva, čak i imovine koja mu po zakonu pripada pa je potpuno suludo inkrminirati da je dio imovine iza Bajramovića ukrao i prodao, navodi se u demantiju Nezirića.

No, da se Kulašević nije odrekao nasljedstva, kako to tvrdi Nezirić, dokazuje Rješenje Općinskog suda u Sarajevu od 7. aprila 2009. godine u kojem se navodi da se Kulašević prihvatio nasljedstva, a čiji faksimil objavljujemo.

Faksimil rješenja Općinskog suda

Faksimil rješenja Općinskog suda

Također, objavljujemo faksimil sa jednog od ročišta gdje Kulašević priznaje da je vršio čak i pritisak na Jovanku Lazarević da mu preda Audija.


Advokat Bojan Veselinović, koji zastupa Elvira Hodžića, pak, za Avaz.ba je potvrdio da je protiv Kulaševića davno podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu KS zbog krađe Audija.

No, da li je istraga obustavljena ili se još vodi, nije nam znao reći. 

Zakonski nasljednici

Podsjećamo, u ostavinskoj raspravi nasljednici imovine Ismeta Bajramovića Ćele bili su njegov brat Rifet Bajramović, sestra Šefajeta Bajramović-Mahović i Armin Kulašević, sin Ismetove preminule sestre Ifete.

Sva naslijeđena imovina se morala dijeliti na troje. No, nekadašnja Bajramovićeva ljubavnica, iako s njom godinama prije smrti nije živio, tvrdila je da je njegova vanbračna supruga i nasilu je htjela dio njegove imovine.

Osim novca, skupocjenih satova, zlata i drugih vrijednosti iza Ismeta ostali su skupocjeni automobili Dodge ZB Viper, Lincoln, Dodge Durango i Audi A8.

Ali, Audi je misteriozno nestao.

Audi je ukrala Jovanka Lazarević, koja je tvrdila da ima pravo na Ismetovu imovinu jer je s njim živjela, iako je znala da ostavinskim rješenjem vozilo pripada Bajramovićima.

Lazarević vozilo nije mogla prodati niti registrovati te se, kako saznaje Avaz.ba, zbližila sa Kulaševićem. S obzirom na to da je u to vrijeme Lazarević vodila spor i sa Elvirom Hodžićem, Ismetovim sestrićem, u vezi sa stanom na Ciglanama koji je Ismet prodao Elviru i za šta postoje dokumenti, a Lazarević je tvrdila da stan pripada njoj, Audi je poklonila Kulaševiću da svjedoči u njenu korist.

Kulašević bez ostalih nasljednika također nije mogao Audi ni prodati ni registrovati, odvezao ga je, a što je navedeno i u krivičnoj prijavi, kako saznaje Avaz.ba, na otpad u Široki Brijeg, gdje ga je, iako je vrijedio 54.805 KM, prodao za cijenu od 5.000 do 10.000 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.