CRNA HRONIKA

ZENICA | Drama na gradilištu: Nakon pada sa skele, nesretni radnici zadobili brojne prijelome

Piše: D. PAŠALIĆ

6.9.2017

Nakon teške nesreće koja se dogodila jučer usljed urušavanja skele na gradilištu Koridora 5C u zeničkom naselju Crkvice, dva radnika teže su povrijeđeni dok je jedan radnik zadobio lakše tjelesne povrede, potvrđeno je za Avaz.ba iz Kantonalne bolnice Zenica (KBZ).

Podsjetimo, u nesreći su povrijeđena radnici I.B., M.H. i M.J., potvrđeno nam je iz MUP-a ZDK.

Brojni prelomi

Prema riječima Aide Buro, portparola KBZ, na Odjel urgentnog bloka, zbog povreda zadobijenih usljed pada sa skele, hospitalizirana su tri pacijenta.

- Nakon obrade i tretmana na Odjelu urgentne medicine, konstatirano je da se kod dva pacijenta radi o težim tjelesnim povredama. Jedan od povrijeđenih radnika zadobio je prijelom obje noge, karlice i pršljenova kičme. Hospitaliziran je u Jedinicu intenzivnog liječenja, a nakon oporavka, operativno je zbrinut u Traumatološkoj operativnoj sali - kaže ona.

Drugi, teško povrijeđeni, radnik zadobio je prijelom lijeve ruke i hospitaliziran je na Odjelu ortopedije i traumatologije.

- Pacijent inicijala M.H., koji je zadobio laku tjelesnu povredu, opserviran je na Odjelu urgentne medicine i jutros je otpušten na kućno liječenje - dodaje Buro.

Podsjetimo, kako je Avaz.ba jutros objavio, drama na gradilištu dešavala se jučer oko 14 sati kada je došlo do urušavanja skele. Radnici su pali sa 10 metara visine, a ovo je već treća nesreća na radovima prilikom izgradnje Koridora 5C. Srećom, izbjegnuta je veća tragedija budući da se u tom trenutku na skeli nalazimo oko 30 radnika, tvrdi naš izvor.

Obavljen uviđaj

Prva nesreća na gradilištu Koridora 5C dogodila se u junu prošle godine, kada je pala korpa s radnicima. I tada su teže stradala tri radnika. U julu ove godine zabilježena je nova nesreća. Radnik Ehliman P. pao je sa skele koja se nalazila na visini od 17 metara.

Kako je izjavila Aldina Ahmić za naš portal, neposredno nakon jučerašnje nesreće izvršen je uviđaj, a angažiran je i kantonalni inspektor za zaštitu na radu.

Još nisu poznate okolnosti koje su dovele do nove, teške, nesreće na radu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.