CRNA HRONIKA

Uhapšen u sklopu akcije "Reket": Jašareviću još dva mjeseca pritvora

Piše: Avaz.ba

6.9.2017

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) 18. avgusta uputilo je Općinskom sudu u Zenici prijedlog za produženje mjere pritvora protiv osumnjičenog Almira Jašarevića (1978.) iz Zenice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela „Iznude“, „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nasilničko ponašanje“.

Općinski sud u Zenici je potom 24. avgusta donio Rješenje o produženju mjere pritvora za još dva mjeseca osumnjičenom Jašareviću, obzirom da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, kao i da postoji opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao počiniti ista ili slična krivična djela.

Podsjetimo, po nalogu i nadzoru Tužilaštva ZDK 25. jula realizirana je akcija kodnog naziva „ Reket“, u kojoj su pripadnici Specijalne policijske jedinice i policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK uhapsili Jašarevića zbog sumnje na višestruko činjenje krivičnih djela iznude, a sve to u sticaju sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i ugrožavanja sigurnosti.

U sklopu akcije, na području grada Zenice, izvršeni su pretresi na dvije lokacije i to porodične kuće, podruma i dvorišta koje koristi osumnjičeni i stana kojeg koristi druga osoba te automobila i motocikla koje je također koristio osumnjičeni.

Tom prilikom oduzet je skupocjeni automobil „Audi A6“ i skupocjeni motocikl, za koje se sumnja da su proizašli iz vršenja navedenih krivičnih djela. Također, oduzeta je i dokumentacija u vezi vozila, popratna oprema, mobiteli i sim kartice, pancirni prsluk i druge stvari pronađene pretresom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.