CRNA HRONIKA

Tuzla: Rasvijetljene 33 teške krađe

Avaz.ba

8.9.2017

Pripadnici MUP TK-a su, u koordinaciji sa postupajućim tužiocima Kantonalnog tužilaštva TK, radeći na otkrivanju počinilaca krivičnih djela teške krađe na području TK-a, preduzeli su niz operativno taktičkih i kriminalističko istražnih radnji, što je rezultiralo rasvjetljavanjem ukupno 33 krivična djela provale u stanove. 

S tim u vezi, Kantonalnom tužilaštvu TK podnesena je dopuna izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv J.Č. (33), M.D. (21), M.D. (28) i R.K. (32), svi iz Tuzle. 

Kako ističu u MUP-u TK-a, J.Č. i 28-osmogodišnji M.D. se nalaze u pritvoru, zbog kriminalnih radnji počinjenih u proteklom periodu, dok se 21-godišnji M.D. nalazi na izdržavanju zatvorske kazne. 

Osumnjičeni su od 5. januara do 24. marta 2017.godine, udruženo ili pojedinačno, počinila ukupno 33 krivična djela provale u stanove na području Tuzle, Gračanice, Gradačca, Srebrenika, Banovića, Lukavca i Živinica. 

Na meti provalnika bili su, uglavnom, zlatni nakit, tehnički uređaji, mobilni telefoni i druga tehnička roba. Ukupna vrijendost otuđenih predmeta procjenjuje se na iznos od oko 40.000 maraka. 



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.