CRNA HRONIKA

Bišćanin poginuo u padu krana radeći u Sloveniji

Ilustracija

Avaz.ba

10.9.2017

Tridesetogodišnji Nermin Zulić iz Bihaća poginuo je u nesreći koja se dogodila u jednoj firmi u Donjoj Hoči u Sloveniji. 

Prema nezvaničnim informacijama, na mladića je, navodno, pao kran na radnom mjestu, a kako pišu lokalni mediji, ovaj Bišćanin je prije dvije sedmice otišao da radi u Sloveniju. Zulić je brzom intervencijom Hitne pomoći u teškom stanju prevezen u bolnicu u Mariboru, gdje je usljed zadobijenih povreda preminuo. 

Iz policije su kazali da je istraga još u toku kako bi se saznalo šta se tačno dogodilo i koji je uzrok nesreće. Ožalošćeni prijatelji Zulića se putem Facebooka, u nevjerici, opraštaju od ovog mladog Bišćanina. 

- Ne mogu vjerovati, dobar je momak bio i raja grada Bihaća. Neka mu je vječni rahmet, napisao je jedan Zulićev poznanik. 

Drugi, pak, piše da je Zulić otišao u Sloveniju u potragu za boljim životom, te da ne može vjerovati da je ovako poginuo. Bišćani ističu da će Zulića pamtiti kao veselog i pozitivnog sugrađanina, kojeg je odlikovalo prijateljstvo sa mnogima. 

Podsjetimo, jedan radnik iz BiH poginuo je u Sloveniji i krajem 2015. godine, i to u naselju Otiški Vrh, na području opštine Dravograd. Na tog tridesetsedmogodišnjaka se tada obrušila željezna konstrukcija na gradilištu. Taj muškarac je, uprkos brzoj intervenciji Hitne pomoći, preminuo na licu mjesta. 

Na gradilište su, podsjetimo, odmah izašle policijske službe koje su pokrenule istragu. Jedna od posljednjih tragedija, u kojoj je život izgubio radnik iz BiH, dogodila se početkom avgusta u Hrvatskoj, gdje je poginuo četrdesetogodišnji Ivan Injić iz Novog Travnika. On je nastradao u kamenolomu građevinske kompanije u Dubravi kod Tisnog, kada ga je poklopila kašika s bagera i na mjestu ga usmrtila. 

Uviđajem je utvrđeno da je taj muškarac nastradao kada je drugi radnik upravljao radnom mašinom, odnosno bagerom, čija se kašika otkačila, pala na Injića i ubila ga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.