CRNA HRONIKA

Suđenje za ubistvo Miroslava Lazarevića: Ubijen puškom iz BMW-a

Avaz.ba

13.9.2017

Miroslav Lazarević (32) iz Istočnog Novog Sarajeva ubijen je hicima iz automatske puške pronađene u BMW X5, koji je nedugo nakon ubistva zapaljen u Aleji lipa u Sarajevu. To je utvrđeno balističkim vještačenjem koje je na nastavku suđenja optuženima Saši Vidoviću (35) i Aleksandru Bulatoviću (31) prezentirao vještak MUP RS Mladen Novaković, pišu Novosti.rs.  

Novaković je naveo da su 23 čahure, pronađene na mjestu ubistva Lazarevića, i nekoliko fragmenata zrna izvađenih iz tijela i garderobe ubijenog ispaljenih iz automatske puške koja je pronađena u zapaljenom BMW-u.

 - Puška je u požaru izgorjela, ali se vještačenje moglo izvršiti jer nije došlo do topljenja ili deformacije cijevi - rekao je Novaković.

Supruga ubijenog Branka Lazarevića tokom svjedočenja je tražila da se optuženi najstrožije kazne za zločin, koji je nazvala "podmuklim i kukavičkim činom". Na pitanje predsjednika sudskog vijeća, ova majka troje djece rekla je da zahtjeva i odštetu, ali iznos nije precizirala, navodeći da ništa ne može da namiri štetu i bol njene porodice.

- Svaki dan ta pitanja djece o tati... To ništa ne može da plati, ta šteta ne može da se namiri - rekla je Lazarević.

Tokom svjedočenja ona je rekla i da se njen suprug površno poznavao sa Bulatovićem, te da je ona radila s njegovom djevojkom.

Čak su bili pozvani na njihovu svadbu, na koju nisu otišli jer su bili van zemlje. Vidovića ne poznaje, ali je ispričala da je njihov zajednički prijatelj Milivoje Mijatović Miki, koji živi u Americi, htio da upozna Miroslava sa Vidovićem dok je boravio u BiH.

Ona tvrdi da joj se Miki nakon ubistva javio i rekao da ne može da vjeruje da je Vidović "to uradio", te da mu je neko sigurno za to platio. Naveo je i da bi, da je znao za to, dao duplo više novca da to ne uradi.

Svjedoci su u utorak potvrdili da su se optuženi Vidović i Bulatović dobro poznavali, da su ih viđali zajedno. Obojica su koristili "blekberije", a od pojedinih lica su nabavljali više vozila koja su najvjerovatnije preprodavali. Istim poslom bavio se i ubijeni, koji je mimo toga s ocem držao svadbeni salon, dok je i u Crnoj Gori imao firmu.

Nakon burnih prigovora odbrane sudsko vijeće jučer je prekinulo saslušanje Branke Milić, vještaka za barutne čestice, jer je tužilac Dragica Glušac od nje tražila da se izjasni o nalazima sa jakne optuženog Bulatovića, koja je zbog proceduralnih grešaka izuzeta iz dokaznog materijala kao nezakonit dokaz. Odbrana tvrdi da je isti slučaj sa parafinskim rukavicama i Vidovićevom jaknom. Vijeće je potom prekinulo saslušanje vještaka, tražeći od tužilaštva da im prije izvođenja tog dokaza dostave sve naredbe i potvrde o izuzimanju tih tragova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.