CRNA HRONIKA

Policija okupirala Visoko: Razbojnici opljačkali prodavnicu oružja, ukradena neutvrđena količina pištolja!

Piše: D. Pa.

20.9.2017

U Visokom se jutros odvijala prava drama nakon što su još uvijek dvije nepoznate osobe upale u prodavnicu oružja "KM Trade", odakle su, uz prijetnju oružjem i upotrebu sile, ukrali neutvrđenu količinu pištolja.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do razbojništva je došlo jutros oko 9.30 sati kada su naoružani muškarci "upali" u prodavnicu oružja.

- Policijska stanica Visoko obaviještena je u 9.30 sati da je počinjeno krivično djelo "razbojništvo". Dvojica naoružanih muškaraca su ušla u prodavnicu, te uz upotrebu fizičke snage i prijetnju oružjem otuđile neutvrđenu količinu oružja - kaže za Avaz.ba dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK.

Prema prvim, neslužbenim, informacijama, razbojnici su najvjerovatnije otuđili pet pištolja. Odmah nakon dojave o ovom incidentu, policijski službenici su izašli na lice mjesta.

Kako saznajemo, Visoko je okupirano brojnim policijskim ekipama. Blokirane su ulice. Intenzivirano se traga za počiniocima, a sa cjelokupnim slučajem upoznat je i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.