CRNA HRONIKA

Epilog filmske pljačke prodavnice oružja: Ukradeno pet pištolja, CS sprejevi, novac...

Piše: D. PAŠALIĆ

21.9.2017

Nakon što je jučer u Visokom izvršeno nezapamćeno razbojnitšvo, kada su dvojica maskiranih i naoružanih muškaraca "upala" u prodavnicu oružja "KM Trade", policija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) još intenzivirano traga za njima.

Blokirano Visoko

Podsjetimo, nepoznati muškarci izvršili su pljačku poput onih u filmovima. Maskirani su "upali" u prodavnicu, prijetili s oružjem, udarili radnika u glavu i potom izvršili pljačku.

Odmah nakon ovog incidenta Visoko je bilo blokirano. Brojne policijske ekipe okupirale su svaku ulicu, sve kako bi razbojnici odmah bili uhapšeni.

Kako su izjavili iz Operativnog centra MUP-a ZDK za Avaz.ba, naoružani muškarci u prodavnicu oružja upali su oko 9.30 sati te uz upotrebu sile i prijetnju oružjem ukrali oružje. Nakon završenog uviđaja, objavljeni su zvanični podaci o ukradenim stvarima iz prodavnice.

- Otuđeno je pet pištolja, neutvrđena količina CS sprejeva te određen iznos novca. Uviđaj su obavili službenici Sektora kriminalističke policije - kažu iz MUP-a ZDK.

Pronađen automobil

Neposredno nakon pljačke, u 10 sati, u ulici Ferhatovića kod broja 8, pronađeno je napušteno putničko motorno vozilo marke Jetta, registarskih oznaka M90-T-810, za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela.

- Sporno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Visoko, gdje će biti predmet daljnjih provjera - navode iz policije.

Prema riječima Aldine Ahmić, portparola MUP-a ZDK, u toku su intenzivirane aktivnosti na identificiranju i pronalasku razbojnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.