Mrkonjić Grad: Prijedorčanin uhapšen zbog teške krađe

Srna

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad uhapsili su Prijedorčanina čiji su inicijali S.R. (46) osumnjičenog da je u selu Bjelajce kod Mrkonjić Grada iz porodične kuće vlasnika D.E. ukrao laptop, aparat za varenje, auto-navigaciju i sitni alat. 

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad saopćeno je da je osumnjičeni 22. septembra u 16.40 sati upotrebom podesnog alata ušao kroz balkonska vrata u potkrovlju kuće i uzeo navedene stvari, nakon čega je nasilno ušlo i u garažu odakle je ukrao motornu testeru. 

Policajci su došli do saznanja da se ukradeni predmeti nalaze kod osobe čiji su inicijali S.S. (51) iz Šipova, koji je također zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prikrivanje uhapšen.

Provjerama je ustanovljeno da za S.R.Policijska uprava Bijeljina raspisala potjernicu za krivično djelo teška krađa kao i Kazneno-popravni zavod iz Banja Luke.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni S.S. iz Šipova nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo prikrivanje.

S.R. bit će predat Sudskoj policiji i sproveden u Kazneno-popravni zavod Banja Luka. 

NA VRH

Podijeli članak na