CRNA HRONIKA

Zenica: Požar u stambeno-poslovnom objektu uznemirio građane

Na licu mjesta policijske i vatrogasne ekipe ( J. Hadžić/Avaz.ba)

Piše: D. PAŠALIĆ

28.9.2017

U Zenici je večeras oko ponoći, u ulici ZAVNOBIH-a, došlo do požara u stambeno-poslovnom objektu koji je uznemirio građane ali i mještane ovog naselja, a koji žive u kućama koje se nalaze odmah uz objekat iz kojeg su se širili dim i vatra.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do požara je došlo u poslovnom objektu “Bajra”.

- Došlo je do zapaljenja dimnjaka u ćevabdžinici. Vatrogasne i policijske ekipe su na terenu, nakon čega će biti poznato više informacija - kazali su iz operativnog centra MUP-a ZDK za Avaz.ba.

Kako saznajemo na licu mjesta, zahvaljujući brzoj intervenciji zeničkih vatrogasaca vatra na dimnjaku ubrzo je lokalizirana. 

Srećom, spriječena je veća šteta i širenje vatre na ostatak objekta, naročito jer se iznad ćevabdžinice nalazi stambeni objekt. Osim toga, u neposrednoj blizini objekta nalaze se kuće i vidno zabrinuti mještani, koje je probudila vatra i gusti dim.

Za sada nije poznat uzrok zapaljenja dimnjaka, niti šteta koju je izazvao požar. Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica su nam kazali da su njihove ekipe na terenu, te da će više informacija imati u jutarnjim satima.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.