CRNA HRONIKA

Ljekari se bore za život žene iz Velike Kladuše: Fadil izbo Zumretu, opljačkao je i pobjegao njenim Audijem

B. CERIĆ

5.10.2017

Policija u Austriji traga za Bosancem Fadilom Šarićem (36), koji je u ponedjeljak nožem teško povrijedio bivšu partnericu Zumretu Čehić (49) u gradu Velsu. Fadil Šarić izbo je Zumretu Čehić, oteo joj određenu sumu novca i pobjegao njenim Audijem TT.

 

Promijenio vozilo

Šarić se u ranim jutarnjim satima vratio u njen stan te zamijenio automobile znajući da policija traga za Audijem. U Audiju je ostavio nož i odvezao se terencem Nissan, koji je, isto tako, u vlasništvu Zumrete Čehić.

Žena je zbrinuta u odjelu intenzivne njege, a ljekari se i dalje bore za njen život, jer joj je plućna maramica jako oštećena od uboda.

Fadil je, naime, zamolio Zumretu da ga vozi na autobusku stanicu u Velsu, jer je trebao, navodno, da ide u Bosnu i Hercegovinu. Kada je vidio da je ona sa sobom ponijela određenu sumu novca, napao ju je i pokušao da je ubije.

Hitna pomoć prevezla povrijeđenu ženu u bolnicu. Hitna pomoć prevezla povrijeđenu ženu u bolnicu

Fadil Šarić odranije je poznat policiji, a između ostalog, prijavljen je za više od 160 provalnih krađa, pljački automobila i paljevine.

Pokušala pobjeći

Zumreta Čehić je porijeklom iz Velike Kladuše, gdje joj živi majka, kojoj je dolazila za praznike. Zumretina kćerka Almira Čehić (27) izjavila je da njena majka više od pola godine nije u vezi s Fadilom.

- Prvo je pokušao da pregazi moju majku. Ona je izašla iz auta i htjela je da bježi. On je sjeo za volan, pokušavajući da je pregazi, a onda joj je zabio nož u leđa - ispričala je šokirana kćerka Almira Čehić, pojasnivši da je njena majka tog dana nosila novac u banku.

Raspisana potjernica

Tužilaštvo je već formiralo predmet te se 36-godišnjak tereti za pokušaj ubistva. Pravosudni organi saopćili su da ne isključuju mogući bijeg Bosanca izvan granica Austrije, zbog čega je na tlu cijele Evropske unije raspisana potjernica.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.