CRNA HRONIKA

Zavidovićanin lažno prikazao krađu vozila i završio u policiji

Fena/Avaz.ba

11.10.2017

Zenička policije je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona podnijela prijavu i dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, protiv osobe N.S., rođenog 1985. godine, iz Zavidovića, zboga lažne prijave o otuđenju vozila.

Dežurnoj službi Policijske stanice Centar je, N.S. iz Zavidovića, prijavio je otuđenje teretnog motornog vozila marke "VW crafter'', registarskih oznaka AY18274, crvene boje, vlasništvo privatnog preduzeća u Esbjergu, u Danskoj. 

U prijavi je navedeno da je pomenuto vozilo otuđeno u nedjelju, u vremenu od 3 do 11.45 sati, dok se nalazilo parkirano u Zenici, na parking prostoru u mjestu Pečuj.

Nakon obavljenih uviđajnih radnji policija je radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, te u cilju utvrđivanja svih bitnih činjenica i okolnosti pod kojim je ono izvršeno, operativnim radom ustanovila da je osoba N.S. lažno prijavila otuđenje vozila.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je prijavitelj sporno vozilo prethodno rastavio i prodao u dijelovima, te da on, navedenim vozilom, nije ni došao na područje Grada Zenica, odnosno, na mjesto gdje je prijavio otuđenje vozila. 

Također je utvrđeno da je osumnjičeni, nakon lažnog prijavljivanja otuđenja vozila, imao namjeru ostvariti protupravnu imovinsku korist i naplatiti štetu od osiguravajuće kuće u Danskoj, gdje je vozilo i osigurano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.