CRNA HRONIKA

Počelo suđenje Žoržu i ekipi: Komunalni policajac priznao da je kupovao kokain

Avaz.ba

26.10.2017

"Od prvooptuženog Ognjena Brankovića (37), zvanog Žorž, sam tri ili četiri puta kupovao kokain. Posljednji put kada sam to učinio policija me presrela i pretresla mi auto, te pronašla drogu."

To je u banjalučkom Okružnom sudu danas izjavio Aleksandar Kisin, koji tvrdi da radi kao komunalni policajac u Gradskoj upravi grada Banjaluka, i to na početku sudskog procesa protiv Brankovića i još petero optuženih da su bili članovi zločinačkog udruženja koje je "rasturalo" drogu u Banjaluci.

U tom predmetu, osim Brankovića, optuženi su i bokserski sudija Jelenko Tamburić (53), a koji je radio i u "Akvani", zatim njegova supruga Vesna Tamburić (60), njen sin Vedran Bodiroža (32), zvani Guzla, i Nebojša Mikić (38), te Nedžad Omerović (45).

- Kad sam se jednom vraćao, policija me presrela. Jedan auto stao je ispred mene i ukočio sam da ne dođe do sudara. Odjednom sam bio okružen policijskim vozilima - prisjetio se Kisin, koji je pritom potvrdio da je jednom prilikom drogu kupovao i za druge. 

Gordan Jovišević, Brankovićev advokat, upitao ga je da li zna da je i posredovanje u kupovini droge kažnjivo, a Kisin je odgovorio potvrdno, te dodao da zbog toga protiv njega nije vođen postupak na radnom mjestu, a radi, kako je sam izjavio u sudnici, kao komunalni policajac.

Svjedočio je i Marko Duvnjak, kojem je Vesna punica, a Bodiroža šurjak, tako da zbog rodbinskih veza nije morao da svjedoči, ali je izjavio da to želi - pišu nezavisne.com.

- Tokom vožnje on se dva puta zaustavio i izlazio iz auta, ali ga ja nisam pitao gdje ide. Poslije toga policija nam je popriječila put i pretresla nas. Kasnije sam čuo da je Bodiroži tokom pretresa ispao kokain iz gaća - rekao je Duvnjak. 

Prema optužnici, spomenuta šestorka činila je zločinačko udruženje kojim je rukovodio Branković, a koji je od njemu poznatih lica nabavljao drogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.