CRNA HRONIKA

Akcija FUP-a u Krajini: Uhapšene četiri osobe zbog organiziranog kriminala i zloupotrebe položaja

Avaz.ba

2.11.2017

Policijski službenici Federalne uprave policije nakon višemjesečne istrage od jučer, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog Kantona, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području navedenog kantona, vezano za krivično djelo "Organizirani kriminal“ iz člana 342. KZ FBiH, a u vezi sa krivičnim djelima "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja" iz člana 383., "Posebni slučajevi krivotvorenja isprave" iz člana 374. i "Prijevara u privrednom poslovanju" iz člana 251. KZ FBiH.

U sklopu navedene operativne akcije, a po Naredbama Općinskog suda u Cazinu vrše se pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području općine Cazin, te pretres službenih prostorija pravnog lica O. M. iz Cazina, saopćila je Federalna uprava policije. 

Do sada su uhapšene dvije osobe iz Bihaća incijala M.I. (1974. god.) i A.Š. (1950) i dvije osobe iz Cazina incijala A.R. (1961. god.) i S.O. (1980. god.) koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima. 

Nad jednim od uhapšenih u toku kriminalistička obrada u službenim prostorijama Federalne uprave policije, dok je troje uhapšenih nakon kriminalističke obrade predato Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog Kantona.

Iz FUP-a napominju da je po ovom predmetu FUP u prethodnom periodu Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog Kantona podnijela sedam Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv više osoba. 

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije pruža Mnistarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Aktivnosti na realizaciji ove akcije se nastavljaju, dodaje se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.