CRNA HRONIKA

Policijska akcija u Sarajevu: Pronađeni droga i oružje

Avaz.ba

2.11.2017

U okviru akcije "Delfin", pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su pronašli drogu, oružje i municiju te uhapsili osobu Dž.I. iz Sarajeva.

"Dana 1. novembra 2017. godine u 20:30 sati, provodeći akciju kodnog naziva 'Delfin' policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije ovog Ministarstva lišili su u slobode Dž.I, rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1., člana 371. stav1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija) i člana 52. ZONDINOIM-a", navedeno je u saopćenju.

Izvršenim ličnim pretresom, kao i pretresom kuće i ugostiteljskog objekta koje isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto sljedeće:  25 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 41 paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije digitalne vage, jedan automatski pištolj "Škorpion" sa okvirom i 11 metaka cal. 7,65 mm, jedna automatska puška sa preklapajućim kundakom, jedna puška nepoznatog kalibra, dva okvira za automatsku pušku i 174 metka različitog kalibra. 

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Dž.I. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.