CRNA HRONIKA

Vozaču "Centrotransa" slomljena jagodična kost, tukli ga metalnom šipkom

Piše: R. Be.

3.11.2017

Vozač kompanije "Centrotrans" pretučen je jučer oko 17.30 sati u naselju Kobiljača, potvrđeno je za Avaz.ba iz Operativnog centra MUP-a KS. 

- Vozač je zadobio povrede glave, a ljekari se jučer nisu htjeli izjasniti o stepenu povrede - kažu iz MUP-a KS.

Avaz.ba saznaje da su napadači koristili metalnu šipkum, te da je 30-godišnji vozač O. Č. teško povrijeđen i da mu je slomljena jagodična kost. 

Iz kompanije "Centrotrans" kazali su za Avaz.ba da su njihovog vozača fizički napale dvije nepoznate osobe na autobuskom stajalištu Kobiljača, prilikom prijema putnika. 

- Tom prilikom, vozaču su nanijete teže tjelesne povrede, te je isti prebačen vozilom Hitne pomoći na KUM - dodaju iz "Centrotransa".  

Prema posljednjim saznanjima koja u ovoj kompaniji imaju - nakon saniranja povreda, vozač je pušten na kućno liječenje-. 

- Prilikom napada nije bilo povrijeđenih putnika, a na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta. O svemu navedenom obaviještena je Policijska uprava, te je na licu mjesta izvršen uviđaj. Ono što u ovom trenutku sa sigurnošću možemo potvrditi jeste da je vozač obavljao svoj radni zadatak u skladu sa svim zakonskim propisima - kažu iz "Centrotransa i dodaju da od nadležnih očekuju da će ponaći počinioce ovog napada, te da će isti biti adekvatno kažnjeni. 

Iz MUP-a KS kazali su nam da su napadači u bijegu i da tragaju za njima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.