CRNA HRONIKA

Sarajevska policija uhapsila sedam osoba

Avaz.ba

9.11.2017

U sedam različitih akcija, pripadnici policije u Kantonu Sarajevo u srijedu su uhapsili sedam osoba. Četiri osobe su uhapšene zbog pronalaska narkotičkih sredstava.

U 14.20 u Velikom parku na području općine Centar u Sarajevu uhapšen je H. S. (1998.). Kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

Na istom mjestu uhapšen je i B. J. (1995.) iz Maglaja. Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

U 20.20 sati u srijedu uhapšen je M. A. (1991.) iz Sarajeva zbog krivičnog djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

U ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, u 19.40 uhapšen je T. S. (1988.) iz Goražda, nastanjen u Sarajevu. Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan npaketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

U 23.55 službenici VII PU uhapsili su M. H. (1993.), rođen u Srebrenici, zbog nanošenja lakše tjelesne povrede na štetu H. E. iz Sarajeva.

Među uhapšenim u srijedu je i turski državljanin C. K. (1969. ) iz Ankare. Kod njega je pronađen okvir za pištolj. Turčin je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Jučer su u 11.50 policijski službenici II Policijske uprave od policajaca iz Istočnog Sarajeva preuzeli uhapšenog L. A. (1993. ) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nasilničko ponašanje i teška tjelesna povreda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.