CRNA HRONIKA

Kalesija: Kuće poginulih ostale puste

Kuća porodice Islamović: Nije imao ko otvoriti vrata ( A. Bajrić) I porodična kuća Mešanovića prazna

E. SKOKIĆ

14.11.2017

Kuće porodica Islamović i Mešanović u kalesijskim naseljima Kikači i Masle ostale su puste nakon stravične saobraćajne nesreće koja se u nedjelju oko 17 sati dogodila u mjestu Tojšići, na magistralnom putu Tuzla - Zvornik.

Zatekao užas

Kako smo ranije pisali, na mjestu nesreće živote su izgubili Edina Islamović (33) i M. M. (15), dok su teške povrede zadobili Mirnes Islamović (34), njegova majka Fikreta (58) te njegovi 10-godišnja kćerka i sedmogodišnji sin. Svi su se nalazili u Golfu 3, koji se iz pravca Kikača kretao prema Kalesiji.

Petnaestogodišnjak je bio u Škodi Fabiji, kojom je upravljao njegov otac Senaid (42) i u kojem je bila njegova majka Mina (43). Povrede je zadobio i vozač Škode E. M. (49) iz Tuzle.

Kako saznajemo, on nije učestvovao u direktnom sudaru, već je od siline sudara vozila kojima su upravljali Mirnes Islamović i Senaid Mešanović odbačen u jarak pored puta.


Škoda Fabia završila na krovu

Posjetili smo jučer naselja Kikači i Masle, ali vrata kuća porodica Islamović i Mešanović nije imao ko otvoriti. Komšije i slučajni prolaznici koje smo zatekli su u šoku i pokušavaju iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli dobiti informacije o zdravstvenom stanju svojih komšija.

- Mirnesa sam vidio u nedjelju popodne dok je vozio svoje sestre u Tojšiće. Nedugo potom vratio se kući po majku, suprugu i djecu da bi s njima otišao do jedne od sestara. Prošlo je 15 minuta od njegovog odlaska kada se pronijela vijest o stravičnoj nesreći. Otrčao sam do glavne ceste i zatekao užas - priča nam jedan od komšija porodice Islamović.

Tuga je i u Maslama. Majka Mina obično bi ujutro u školu pratila 15-godišnjakinja, koji je ove jeseni upisao Medicinsku školu u Tuzli. No, jučer u njihovom dvorištu nije bilo nikoga. Komšije u tuzi i žalosti govore kako su Senaid i Mina imali samo jednog sina...

- Čula sam da su krenuli za Tuzlu kod Mininog brata. Njih troje su živjeli u kući, a danas nikoga nema. Nadamo se da će preživjeti Senaid i Mina, ali ko zna kakav ih život čeka bez sina - kazuju nam komšije suzdržavajući suze.

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzla kažu da je obavljeno alkotestiranje vozača Senaida Mešanovića i E. M. te da nije registrirano prisustvo alkohola u krvi, dok zbog kritičnog zdravstvenog stanja nisu vještačeni krvi i urina Mirnesa Islamovića.

Naređena obdukcija

- Naređena je obdukcija, a očekujemo i izvještaj vještaka saobraćajne struke. Prema preliminarnim rezultatima istrage, može se reći da je neprilagođena brzina uzrok ove stravične saobraćajne nesreće - kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Zbog stravične saobraćajne nesreće u Tojšićima i smrti Asmire Smajić i Halila Zahirovića, koji su automobilom Golf 2, pod nerazjašnjenim okolnostima, završili u koritu rijeke Spreče kod mosta „Sead Džafić“, jučer je na području općine Kalesija proglašen dan žalosti.


Porodica Mešanović iz sretnih dana

Ž8 = E. SKOKIĆ

Ž6 = Povrijeđeni u UKC-u Tuzla

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla saopćili su da su pacijenti M. I. i S. M. smješteni na Kliniku za hirurgiju, dok su djeca A. I. na Odjeljenju dječije ortopedije, odnosno A. I. na Odjeljenju dječije hirurgije. Pacijentica F. I. nalazi se na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, i to na Odjelu intenzivne njege. Vozač E. M. iz Tuzle prošao je s lakšim tjelesnim povredama.


Mučne scene s policijskog uviđaja

Ž6 = Odgođena proslava

Osim članova porodice i komšija, u šoku i nevjerici su i u Osnovnoj školi „Vukovije“. Kako saznajemo, danas se trebao proslaviti i obilježiti Dan škole. Međutim, proslava je odgođena jer je nastradali dječak M. M. do prošle godine bio njihov učenik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.