CRNA HRONIKA

Identificirala ih policija: Zvorničani provaljivali u kuće i pljačkali širom BiH

Avaz.ba

16.11.2017

Policija iz Laktaša zadala je udarac zvorničkoj grupi provalnika, koju čini oko 20 članova, a koja je u proteklom periodu harala u većem broju gradova širom BiH.

Sumnja se da dio članova te bande čine i Zvorničani Dragan Stojić (44), Ranko Gurdeljević (23) i Darko Jokić (31), koji su identificirani i terete se za seriju provala u kuće na području Laktaša i Prnjavora.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da se sumnja da je vođa grupe Rankov otac Velimir Gurdeljević, koji je trenutno u zatvoru u Foči na izdržavanju kazne.

- Veka, kako ga zovu, članove grupe upućivao je iz jedne zvorničke kafane na 'zadatke'. Harali su grupisano, na način da su svaku grupu činila tri člana - jedan ih je vozio, drugi je čuvao stražu, a treći provaljivao - pojašnjava izvor ovog lista.

Imali su zanimljivo pravilo - nikad ista ekipa nije išla u isti grad više od tri puta zaredom. Provaljivali su u kuće, najčešće pored magistralnih puteva, na području više općina i gradova, uključujući i Srbac, Novu Topolu, Laktaše, Prnjavor, Doboj, Derventu, Modriču, Brčko, Zvornik.

Za svoje pohode koristili su iznajmljena vozila jedne rent-a-car firme iz Zvornika. I to ne bilo kakva.

- U pitanju su dobra, brza i nova vozila. Uzimali su uglavnom Škodu, Passat i Audi - pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Uz navođenje inicijala spomenute trojice osumnjičenih, iz policije je jučer saopćeno da ih je identificivala policija iz Laktaša, čemu je prethodila višemjesečna istraga i prikupljanje dokaza.

Sva trojica su odranije poznata policiji.  Ovu trojku terete da su, što zajedno, što odvojeno, izveli najmanje osam krađa na područjima Laktaša i Prnjavora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.