CRNA HRONIKA

Sanski Most: Zaplijenjeni droga, pet pištolja i veća količina zlata i srebra

Avaz.ba

22.11.2017

Službenici policijske stanice Sanski Most, Treće Policijske uprave, poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju sprječavanja zloupotrebe opojnih droga te na osnovu naredbe Općinskog suda Sanski Most izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi Đ.M. (39). 

Tom prilikom pronašli su i izuzeli slijedeće:jedan veći pvc paket sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu  Cannabis sativa L, tri grumena bijele boje koja svojim izgledom asocira na heroin, šest pvc paketića sa sadržajem praškaste materije smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, jedan manji pvc paketić Cannabis sative L, sjemenke Cannabisa, više komada takozvane drobilice i metalna cjevčica koja se koristi za konzumiranje narkotičkih sredstava.

Također su pronađeni ručno rađeni pištolj-kubura, pištolj “Zoraki 917 T Double“, vazdušna puška, pištolj “Perfecta“ kalibra osam milimetara, pištolj “Zastava“ kalibra 7,62 milimetara sa pet komada metaka u spremniku, pištolj “Zastava” kalibra 7,62 milimetra sa pet komada metaka u spremniku i lovačka municija. Oduzeti su i ručni sat „Armani“, 15 mobilnih telefona, veća količina zlatnog i srebrenog nakita, 43 ručna sata  i  veća količina ručnih alata (aku-bušilica, električnih pila i lemilica ) za koje se pretpostavlja da su predmeti iz drugih krivičnih djela.

Prilikom pretresa objekta koje koristi Đ.M., zatečen H. E.  koji je kriminalistički obrađen. Isti dan izvrđen je pretres kuće i pomoćnih objekta koje koristi H. I. (37) i tom prilikom pronađeni su i izuzeti ovi predmeti: jakna sa tragovima svjetlo smeđe praškaste materije koja asocira na “Heroin“, manja količina suhe zeljaste materije i sjemenke koje asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L“. Također izvršen je i pretres  kuće i pomoćnih objekta koje koristi H. F. (44) i tada je pronađeno više komada tableta nepoznatog sastava te je nad istim zavedena i kriminalistička obrada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.