CRNA HRONIKA

Muriz Memić podnosi krivičnu prijavu protiv vještaka

Memić najavio prijave i protiv tužilaca ( A. Kuburović/ Avaz.ba)

Piše: B. C.

23.11.2017

Nastavak suđenja Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji danas je odgođeno zbog smrtnog slučaja u porodici jednog člana sudskog vijeća pa je sudija Igor Todorović novi nastavak zakazao za 8. decembar.

Ljubo Seferović je optužen da je prošle godine u Velikoj aleji na Ilidži kombijem VW Transporter udario Alisu Mutap i Dženena Memića, koji je nekoliko dana kasnije podlegao povredama u bolnici. Bekrija Seferović je optužen za sprečavanje dokazivanja.

Ljubo se jučer požalio na psihičke probleme te zatražio da bude pušten iz pritvora. Sudija mu je objasnio da podnese pismeni zahtjev koji će vijeće razmatrati.

Otac nastradalog mladića Muriz Memić danas se pred Kanatonalnim sudom obratio novinarima i pokazao krivičnu prijavu koju namjerava podnijeti protiv vještaka hemijske struke.

- Danas ću podnijeti prvu krivičnu prijavu. Prijava je protiv Ivice Perovića, vještaka hemijske struke zbog lažnog svjedočenja. On je tvrdio da ista boja pripada Renaultu Clio i kombiju VW. Identična prijava bit će podnesena i protiv vještaka medicinske struke. Zatim slijede prijave protiv tužilaca - kazao je Memić.

Napomenuo je da će krivične prijave biti predate Tužilaštvu BiH.

- Vještaci saobraćajne struke otkazuju, ko im prijeti i zašto ne smiju da rade. Najveća prijava će biti protiv vještaka Ševala Kovačevića - kazao je Memić.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.