CRNA HRONIKA

Uznemirujući detalji nestanka 12-godišnjakinje u Sarajevu: Zunđa otkrio da je Kršo imao seks s djevojčicom

Kršo želio djevojčicu za treću suprugu

Piše: Dž. BULBUL

25.11.2017

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu Sarajevo za određivanje pritvora Kenanu Krši (41) i Jasminu Zunđi, koji se sumnjiče da su učestvovali u nestanku 12-godišnje djevojčice Enise Bašić.  



Krivična djela

Izvor blizak istrazi otkrio nam je jezive detalje o skrivanju djevojčice u sarajevskom naselju Hrasno. 

Osumnjičeni Zunđa zamolio je porodičnog prijatelja da prespava jednu noć kod njega. 

Čovjeku je bilo nejasno zašto to traži od njega kad ima svoj stan u Hrasnom. Od istog izvora saznajemo da mu je Zunđa rekao kako je Kršo u njegovom stanu sa svojom trećom “suprugom” (12-godišnja Enisa Bašić, op. a.).  

Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo pa se povjerio jednom poznaniku policajcu, koji je odmah prijavio slučaj svojim kolegama. Ubrzo je organizirana akcija spašavanja zatočene 12-godišnjakinje iz stana, a Kršo i Zunđa su odmah privedeni.


Zunđa dozvolio Krši da boravi u njegovom stanu s djevojčicom

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno nam je da je Kršo osumnjičen za krivično djelo oduzimanje djeteta i spolni odnošaj na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta. Odluka o pritvoru bit će naknadno donesena. 

Oprečne izjave

Za djevojčicom su, na molbu njene majke Emire Bašić, tragali svi od prošle subote, kada je obznanjeno da je nestala iz Logavine ulice, gdje je bila privremeno smještena. 

Njenu ulogu u cijelom slučaju inspektori još istražuju, jer je u nekoliko navrata davala oprečne izjave o nestanku kćerke.

Kada je djevojčica spašena, majka je rekla kako se boji šta će njena Enisa reći inspektorima. 

Rekla je i da je niko iz policije nije obavijestio da je njena kćerka pronađena, što su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oštro negirali.


Ranije privođeni 

Jasmin Zunđa ranije je osuđivan zbog brojnih krivičnih djela, od krađa do droge. Ležao je u Kaznenopopravnom zavodu Ustikolina, ali i u KPZ "Miljacka" u Sarajevu. I Kenan Kršo ranije je hapšen zbog terorističkih prijetnji i pokušaja odlaska na sirijsko ratište.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.