CRNA HRONIKA

Advokat Rifat Konjić potvrdio: Salihović ispitan u UKC-u Tuzla

Salihović: Dao iskaz iz četvrtog pokušaja

Piše: M. AŠČIĆ

2.12.2017

Goran Salihović, pravosnažno smijenjeni glavni državni tužilac, ispitan je prije nekoliko dana u svojstvu osumnjičenoga u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Tuzli, saznaje „Dnevni avaz“.  

Salihovića je na okolnosti utroška sredstava reprezentacije Tužilaštva BiH i trošenja budžetskog novca namijenjenog ovoj instituciji, ispitala tužiteljica Suada Pašić, koja ga sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i ovlasti.

Ispitivanje je održano nekoliko dana nakon što je Salihović u UKC-u, gdje je bio hospitaliziran, odbio dati iskaz tužiocima, pravdajući to činjenicom da zbog bolova nije u stanju odgovarati na njihova pitanja.

Ovo nam je jučer potvrdio i Rifat Konjić, Salihovićev advokat. Konjić nam je pojasnio da je Salihović dao iskaz kao osumnjičeni, ali da će njegovo ispitivanje biti nastavljeno i narednih dana.

- Ne znam tačno kada je nastavak, ali je zakazan - kaže Konjić.

On nam je potvrdio da je Salihović nedavno napustio i UKC Tuzla, gdje se liječio zbog povreda nogu. Prema Konjićevim riječima, nastavak ispitivanja u svojstvu osumnjičenoga najvjerovatnije će biti u stanu ili u banji u koju je Salihović otišao.

Partijski „ravnatelj“ tako je ispitan tek iz četvrtog pokušaja. On je tri puta izbjegavao dati iskaz kako bi se spasio optužnice i sudskog procesa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.