CRNA HRONIKA

HOROR U TRAMOŠNICI GORNJOJ: Kostur s odvojenom glavom pronađen nakon godinu!

Marijini roditelji Petar i Danica: Posljednji put im se javila 30. novembra prošle godine ( H. Čalić/ Avaz.ba)

Piše: H. ČALIĆ

3.12.2017

Slučajni prolaznici pronašli su 26. novembra kostur s odvojenom glavom, za koji se vjeruje da pripada Mariji Knežević (32) iz hrvatskog povratničkog naselja Tramošnica Gornja, a koja je nestala još prošle godine, saznaje ''Dnevni avaz''. 

Ljudske kosti

Ekipa “Dnevnog avaza” bila je jučer na licu mjesta. Kako saznajemo, Kada Topčagić te njen zet i kćerka Mirza i Amela Kamberović u devastiranoj i u korov potpuno zarasloj kući naišli su na ljudski skelet, za koji se sumnja da pripada nestaloj djevojci.

U slučaj su se odmah uključili pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Doboj i Okružno javno tužilaštvo u Doboju, koji provode intenzivne provjere na terenu da bi se utvrdile sve činjenice.

- Moj zet je, dok smo prolazili pored napuštene kuće, ušao u nju zbog fizioloških potreba. Istrčao je i panično povikao: “Ljudi, u kući je leš!” Kada smo i mi došle do kuće, provlačeći se kroz šiblje, ispred ulaza u kuću ugledali smo ljudsku glavu. U kući je bio truhli leš. Jedna cipela joj je bila na nozi, a druga u uglu sobe. Do leša je bio veliki nož, a do noža veliki pramen kose - ispričala nam je Kada, koja je još u šoku.

Njena kćerka Amela zbog užasa koji je vidjela danima ne jede i ne spava.

Sve najbolje o djevojci Mariji ispričala nam je prva komšinica Jela Kamenjašević.

- Marija je bila lijepa, vesele naravi i čuvala je baku Jelicu. Kad je baka otišla u bolnicu, Marija je nestala. Nikome u selu nije jasno otkud kosti Marije u napuštenoj kući, koja je od bake Jelice udaljena svega nekoliko metara. Interesantno je da niko od ljudi koji su je tražili nije zavirio u tu napuštenu kuću - priča nam Kamenjašević.

U razgovoru s Petrom i Danicom Knežević, uplakanim roditeljima Marije, saznajemo da se 32-godišnjakinja posljednji put telefonom javila 30. novembra prošle godine.

Kuća u kojoj je pronađen kostur nesretne Marije

Poslala poruku

- Godinu iščekivanja, godinu suza i godinu neizvjesnosti... Tada mi je poslala poruku da joj je mobitel u kvaru i da se, dok ga ne popravi, neće moći javljati. To je bila njena posljednja poruka. Mi u ponedjeljak idemo dati krv za DNK. Tijelo još nismo vidjeli. Želimo da se ovo sve već jednom završi, mi smo na izmaku snage i živaca - kaže nam očajna majka Danica.

Marija Knežević: Nepoznat uzrok smrti

Obavljena obdukcija

Kako saznajemo, u utorak je obavljena obdukcija posmrtnih ostataka pronađenih u Tramošnici. Kostur se i dalje nalazi u prosekturi Opće bolnice u Doboju, zbog čega se ni termin sahrane za sada ne zna. Prema nezvaničnim informacijama, patolog se nije mogao izjasniti o uzroku smrti te će biti obavljena dodatna vještačenja.

Brojne špekulacije

U međuvremenu su se u Tramošnici pojavile razne priče o uzroku smrti ove djevojke, od toga da je bila u zabranjenoj vezi s muškarcem, do toga da se otrovala, pa do toga da je zvjerski ubijena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.