CRNA HRONIKA

Lažna novinarka u Doboju uzimala pare za izmišljene humanitarne akcije?

Avaz.ba

5.12.2017

Dobojska policija provjerava navode o ženi koja je na prevaru uzimala novac za izmišljenu humanitarnu akciju, predstavljajući se kao novinarka.

Naime, ona je danima zvala u preduzeće "Trebavaekspres" dok nisu pristali da daju novac, a onda joj se izgubio svaki trag.

Poziv sa mobilnog telefona stigao je na firmu, a žena je rekla da u ime "Alternativne televizije" organizira humanitarnu akciju za pomoć bolesnoj ženi i da će snimiti sve koji pomognu.

- Žena je zvala, predstavila se kao Sanja Petrović, uime Alternativne televizije, a ta druga žena, ona je došla, potpisala priznanicu i uzela 100 maraka. Navodno je ekipa Alternativne televizije trebala da dođe i proprati tu pomoć, pošto su se odazvali svi privatnici Doboja. Međutim, nikad se više niko javio - kaže Asmir Hodžić, šef saobraćaja "Trebavaekspresa".

Kada su uzvratili poziv na poznati broj, Sanju nisu dobili, a rečeno im je da je imala smrtni slučaj i da će se javiti.

Žena koja je došla po novac izgledala je, kažu, bolesno. Iako uvijek provjeravaju kome daju pare, ovoga puta nisu, ali imaju potpis na priznanici.

- Mi ćemo pokrenuti  istragu da vidimo o čemu se radi. Vjerovatno nismo sami, to je neko ko je dobro upućen, organizovan - rekao je Hodžić.

Potpis na priznanici, broj telefona sa koga su primali pozive i snimljeni razgovor, nadaju se, bit će dovoljni da se uđe u trag prevari. Dobojska policija potvrdila je da im je slučaj prijavljen i da provjeravaju navode.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.