CRNA HRONIKA

Akcija GSS-a Novi Grad Sarajevo na području Ilidže: Tragovi u snijegu spasioce odveli do tijela muškarca

Spasioci jučer na terenu ( GSS Novi Grad Sarajevo)

Piše: Dž. Bl.

6.12.2017

Akcija pripadnika Gorske službe spašavanja (GSS) Novi Grad Sarajevo jučer je na području sarajevske općine Ilidža tragično okončana. U jutarnjim satima sarajevski spasioci, na molbu jedne porodice s Ilidže, tragali su za mlađim muškarcem, u tridesetim godinama, čije su tijelo pronašli u napuštenom objektu. Nezvanično, u pitanju je M. B.  

Fahrudin Dobrača, rukovodilac GSS-a Novi Grad Sarajevo, kazao nam je da je poziv u pomoć primljen oko 8.50 sati ujutro. Spasilačka ekipa prvo se uputila na adresu porodice koja je prijavila nestanak. 

Dobrača: U potrazi bio tim od 12 ljudi

- Okupili smo tim od 12 spasilaca, koji su, zajedno s rođacima nestaloga, krenuli iz Bojnika. Rasporedili smo se i detaljno pretraživali napuštene objekte i šumarke na putu kojim je nestali išao na posao - kazao je Dobrača.

Spasioci su uočili tragove u snijegu, koji su ih odveli do jedne ograde. Dvojica pripadnika GSS-a Novi Grad nastavila su ih pratiti sve do jednog napuštenog imanja, na kojem se nalazio objekt bez prozora. Unutra su našli tijelo nesretnog M. B. On nije davao znakove života. Nezvanično saznajemo da nije bilo tragova nasilja na tijelu te da se sumnja na samoubistvo jer je, prema kazivanju porodice, iz kuće odnio konopac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.