Policija u Brčkom ispituje slučaj krađe na tržnici "Arizona": Vještaci utvrđuju radi li se o policajki

H. Č.
06.12.2017 20:29

Foto: Snimile je kamere videonadzora

Nakon što su društvene mreže i brojni portali objavili vijest da je na tržnici “Arizona” na području Distrikta Brčko BiH nadzorna kamera u jednom butiku snimila djevojku u krađi skupocjene jakne, još nema zvanične potvrde da je krađu počinila A. H., policajka MUP-a TK. 

Krađa jakne dogodila se 2. decembra između 9 i 10 sati u jednom butiku na tržnici “Arizona”, potvrdio nam je jučer i portparol brčanske policije Halid Emkić.

- Tačno je da je policija Distrikta Brčko toga dana u 10 sati zaprimila prijavu da se u jednom butiku na tržnici “Arizona” desila krađa skupocjene kožne jakne, koju su zabilježile nadzorne kamere. Krađu je izvršila ženska osoba. Vlasnici i radnici butika su krađu uočili na snimku, sustigli je i ona je jaknu istog momenta vratila - kazao je Emkić.

S obzirom na to da se radi o krivičnom djelu krađa, iz člana 280. stav 2. Krivičnog zakona Distrikta Brčko BiH, o ovom slučaju je obaviješten tužilac, koji je naložio da se događaj rasvijetli.

U MUP-u TK za sada čekaju nalog tužioca iz Brčkog.

- Iz policije Distrikta Brčko BiH i Tužilaštva Distrikta do sada nismo dobili nikakav nalog u vezi s ovim slučajem. Kada dobijemo nalog od Tužilaštva, mi ćemo poduzeti potrebne mjere i radnje. Ukoliko se doista dokaže da je ovo krivično djelo počinila naša policajka, zna se šta je raditi, podizanje krivične prijave i prijava Unutrašnjoj kontroli MUP-a TK - kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

NA VRH