CRNA HRONIKA

Kostur obezglavljene djevojke enigma za istražitelje: Mještani zaobilaze kuću strave i užasa

Mještani zaziru od napuštene kuće ( H. Čalić)

Piše: H. ČALIĆ

6.12.2017

Povratnici u hrvatsko posavsko selo Tramošnica Gornja, koje entitetskom linijom pripada općini Pelagićevo, i dalje žive u nevjerici da je baš tu, u centru naselja, u napuštenoj kući godinu truhnulo tijelo koje, prema svemu sudeći, pripada Mariji Knežević (32), koja je nestala u novembru prošle godine. 


Napušten objekt

Roditelji nestale djevojke Petar i Danica od nadležnih organa, tužilaštva i policije traže da se slučaj o kojem se pričalo godinu što prije rasvijetli i da se obavi dostojanstvena sahrana.

Knežević: Nestala prije godinu

- Zanimljivo je da niko od istražitelja, ali i nas, seljana, nije zavirio u tu napuštenu kuću, koja je zarasla u šiblje. Ljudi su ove jeseni brali orahe, nikome nije palo na pamet da uđe u ruševinu, sve do 26. novembra ove godine, kada je naš komšija Mirza Kamberović, s punicom i suprugom, naišao na užas. Kostur je bio u jednoj od soba, bez glave. Mi danas ne vjerujemo šta se desilo s našom Marijom. Jeza nas hvata kada prođemo pored ove kuće, od koje najradije okrećemo glavu - kazala nam je povratnica Luca Kamenjašević.

Otac Petar: Želi dostojanstveno sahraniti kćerku

 Uzeti uzorci

Iz Policijske uprave Bijeljina ističu da se provode mjere i radnje u rasvjetljavanju ovog slučaja.

- U vezi s informacijom o istrazi o pronalasku kostura, za koji se vjeruje da pripada nestaloj djevojci Mariji Knežević, ističemo da je Okružno javno tužilaštvo (OJT) Doboj obavilo uviđaj, naredilo obdukciju i tom prilikom su sa skeletnih ostataka uzeti uzorci za DNK analizu. U toku je postupak identifikacije pronađenog skeleta - kaže Slobodanka Lukić, službenica za informiranje Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Kamenjašević: Jeza nas hvata od te kuće

Bezuspješna potraga

Djevojka Marija, kako tvrde mještani, bila je jedina mlada osoba u selu, jer su mladi odavno iz Gornje Tramošnice otišli. Nestala je 30. novembra prošle godine, nakon što je namjeravala posjetiti baku Jelicu na UKC-u u Tuzli, koju je čuvala godinama.

Toga dana mobitelom se javila majci Danici u Hrvatskoj i otad joj se gubi svaki trag. Za njom je bila raspisana potraga, selo je pretraženo uzduž i poprijeko, ali Marije nije bilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.