CRNA HRONIKA

Vasvija Sejdović se ne sjeća ni šta je govorila ni kome je govorila

B. C.

8.12.2017

Suđenje Ljubi Seferoviću, optuženom za saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine smrtno stradao mladić Dženan Memić, danas je nastavljeno svjedočenjem Ljubine nevjenčane supruge Vasvije Sejdović. Osim Ljubi, u ovom postupku se sudi i njegovom ocu Bekriji Seferoviću za krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, nije prihvatilo prijedlog Ljubinog advokata Rusmira Karkina da se pregleda dio snimka sa rekonstrukcije događaja od 13. juna 2016. godine, na kojem se pojavljuje Sejdović. Zbog ove odluke Karkin je odustao od njenog ispitivanja, pa je tužilac Meris Ćato ispitao svjedokinju odbrane. 

Tužilac je Sejdović predočio njenu izjavu koju je kao svjedok dala u Tužilaštvu 24. juna 2016. godine, kada je protiv nje obustavljena istraga kao osumnjičene za ubistvo. U toj izjavi, Sejdović je ispričala da je Ljubo u Velikoj Aleji kombijem vozio prema momku i djevojci, da je čula udarac i vidjela momka kako pada.U tom iskazu kazala je da je Ani Rizvanović rekla da je Ljubo udario pješake.

Na pretresu je Vasvija, nepismena žena koja jedva govori bosanski, teško razumijevala šta ju se pita.

- Ja sam u stresu, ne sjećam se šta sam govorila, ni vas se gospodine ne sjećam. Šta si ti mene tada pitao, ja nemam pojma – kazala je u jednom momentu Sejdović.

Ona je ovoga puta kazala da je Ljubo udario u ogradu kod Bekrije, potom vozio u Velikoj aleji te da pješaci nisu bili na cesti. Ona tvrdi da da je čula tresak u kantu. Uz pomoć Vijeća, Sejdović je ipak ustvrdila da je čula u darac u kontejner. Na insistiranje člana Vijeća, ona je kazala da nikom nije rekla da je Ljubo udario pješake.

Sejdović je danas  kazala da je u Sigurnoj kući, jer su je napadali rođaci, na šta je tužilac Ćato pročitao informaciju Centra za socijalni rad Ilidža od februara ove godine, u kojoj se navodi da je Vasviju pretukao Ljubin rođak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.