AVAZ SAZNAJE GSS i FUCZ sutra će sidrima kroz Miljacku pokušati doći do tijela nestalih mladića

Piše: A. S.

Foto: Sa večerašnjeg brifinga u Sarajevu


Upravo smo održali kratki brifing, gdje smo dogovorili novu/staru proceduru potrage za nestalim mladićima, kako bismo na bilo koji način pomogli porodicama koji očekuju pronalazak svojih sinova, braće... Dakle, ujutro u šest sati je sastanak, a nedugo nakon toga krenut ćemo u potragu za mladića, kako sam rekao, "novom" procudurom. Pokušat ćemo kroz Miljacku proći sidrima, gsje ćemo držati konopce na dvije strane Miljacke i proći putem kojim su prošli nesretni mladići.

To je za "Avaz" večeras otkrio Fahrudin Dobrača, voditelj Gorske službe spašavanja Novi Grad, čiji su momci do 18 sati učestvovali u akciji pronalaska tijela dvojice mladića koji su u 2.30 sati nestali u Miljackoj.   

Prema riječima Dobrače, pored ekipe GSS-a Novi Grad Sarajevo, u sutrašnjoj akciji traženja tijela pomoću sidra od šest sati ujutro učestvovat će pripadnici GSS-a Stanica Sarajevo, Federalne uprave Civilne zaštite, Kantonalne uprave civilne zaštite, SRK Neretve...

- Ova metoda je nešto starija, ona se ranije primijenjivala u potragama za tijelima i dala je dobre rezultate, ali je mi danas, tokom potrage, nismo koristili. Vjerujemo da će dati već sutra rezultat - dodao je Dobrača, koji sa svojim momcima ima divnu ekipu hrabrih ljudi, čiju akciju današnje potrage možete vidjeti u fotogaleriji. 

NA VRH