CRNA HRONIKA

{NA LICU MJESTA} / Intenzivna potraga za nestalim mladićima: Korito Miljacke pretražuju dronovi i psi tragači

D. K.

14.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+27

Foto: A. Durgut/M. Avdić

11.15 Kao što smo već ranije pisali, ekipe FUCZ angažirali su ekipe sa četiri drona kako bi imali bolji vizuelni pregled riječnog korita.

10.51 Ekipe FUCZ u čamcima intenzivno pretražuju rijeku Miljacku.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

10.39 U opsežnu pretragu obale Miljacke uključene su i ekipe sa četiri drona te psima tragačima. Ovu informaciju potvrdio je direktor FUCZ Fahrudin Solak.

10.21 U kratkom razgovoru za portal Avaz.ba, ministar Mulabdić potvrdio nam je da je jutros angažiran 171 pripadnik MUP-a KS koji su na raspolaganju spasiocima u potrazi za Mulićem i Fočom.

10.10 Brojnim ekipama angažiranim na terenu javljaju se i savjesni građani u želji da pomognu. Međutim, želimo izbjeći neke nepredviđene situacije te se ipak u potrazi oslanjamo na naše profesionalce i ljude koji su obučeni za ovakve situacije. Ovo nam je izjavila portparolka FUCZ Majda Kovač.

Svim spasiocima doručak je osigurala Kantonalna uprava CZ.

Kako nam je kazala Kovač, na terenu je sinoć boravio i ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić.

7.21 U Sarajevu je jutros nastavljena potraga za dvojicom mladića koji su jučer ujutro u 2.30 sati upali u rijeku Miljacku, nakon čega im se gubi svaki trag.

U akciju detaljnog "češljanja" korita Miljacke od Dolac-Malte pa sve do Visokog uključit će se čak više od 400 ljudi: više od 100 pripadnika Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) i Kantonalne uprave CZ, 80 vatrogasaca dobrovoljaca, 23 vatrogasca profesionalca, 30 pripadnika GSS Novi Grad i GSS Sarajevo, te 171 policajac.

Ovo je za portal Avaz.ba potvrdila Majda Kovač, portparol FUCZ, prenoseći nam zaključke s jutrošnjeg zajedničkog sastanka svih strana uključenih u potragu za 28-godišnjim Aldinom Mulićem i 24-godišnjim Irhanom Fočom.

- Dakle, pretraživat ćemo i one dijelove korita Miljacke koji su jučer pretraživani. Planiramo da "prečešljamo" kompletno korito Miljacke od Dolac-Malte, gdje su mladići upali u rijeku, pa sve do rijeke Bosne u Visokom - kazala nam je Kovač.

Video: A. Durgut

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.