CRNA HRONIKA

Drama u Derventi: Ukradenim Passatom pokušali ubiti policajca

Nezavisne novine

20.12.2017

Pripadnik Policijske stanice Derventa teško je povrijeđen kada ga je udario prethodno ukradeni Passat, a zbog pokušaja teškog ubistva uhapšeni su D. D. (18) i Ž. S. (19), potvrđeno je "Nezavisnim". 

Slučaj je rasvijetljen u brzoj i efikasnoj reakciji, u saradnji sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Doboj, a osumnjičeni dvojac predat je Tužilaštvu.

D. D. i Ž. S. se sumnjiče da su u noći između 18. i 19. decembra u Derventi, sa parkinga ispred stambene zgrade, ukrali Passat, kojim su potom imali saobraćajnu nezgodu ispred graničnog prijelaza u Brodu, a zatim pobjegli u pravcu Dervente.

"Policajci jedne od patrola, koja je bila raspoređena u mjestu Gornje Kolibe, uočili su i pokušali zaustaviti to vozilo. Vozilo je udarilo pripadnika Policijske stanice Derventa, koji je tad teško povrijeđen", saopćeno je iz MUP-a RS.

Vozilo se zatim, nakon udara u betonski stub, zaustavilo, a D. D. i Ž. S. su uhapšeni.

"Povrijeđeni policajac je nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je zadržan na liječenju", rekli su iz MUP-a RS.

U daljem radu policajci su, na osnovu naredbe nadležnog suda, jučer pretresli kuće i pomoćne objekte koje D. D. i Ž. S. koriste kao podstanari.

"U toku pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu koristiti kao dokaz u krivičnom postupku", rekli su iz MUP-a RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.