CRNA HRONIKA

Okončan i 11. dan potrage za nestalim Aldinom Mulićem

D. K.

23.12.2017

Tijelo Sarajlije Aldina Mulića (28) ni 11 dana od njegovog nestanka nije pronađeno.

Potraga nešto manjeg intenziteta nego radnim danima nastavljena je danas u koritima rijeka Miljacka, Bosna i Lašva, a u pripravnosti su bili i pripadnici Službe spašavanja Hrvatske, koji su jučer pretraživali korito Save.

Kako je za Avaz.ba potvrdila portparolka Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač, ukupno je bilo angažirano stotinjak spasilaca, među kojima su bili pripadnici FUCZ, kantonalnih uprava CZ KS i ZDK, gorskih službi spašavanja (GSS), vatrogasci, policajci...

Akcija pretraživanja riječnih korita bit će nastavljena i sutra.

Podsjećamo, mladić Aldin Mulić (28) upao je prošle srijede u hladnu i nabujalu rijeku Miljacku. U namjeri da ga spasi, za njim se herojski bacio Irhan Fočo Nane, čije je beživotno tijelo sutradan pronađeno u rijeci Bosni kod Visokog.

Nanetu je danas klanjana dženaza na Gradskom groblju Vlakovo, gdje je i ukopan u prisustvu brojnih prijatelja i članova porodice. 

Za sutra u 12 sati najavljeno je okupljanje građana na mostu u naselju Dolac-Malta, gdje će bacanjem bijelih ruža u Miljacku biti odata počast tragično stradalom Nanetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.