CRNA HRONIKA

Bosanska Dubica: Skrivio dva udesa pa uhapšen u kafani pijan i drogiran

Avaz.ba

5.1.2018

Sašu K. (40) policija je pronašla u kafani nakon što je skrivio dvije saobraćajne nezgode u Bosanskoj Dubici, te utvrdila da je pijan, ali i pozitivan na test na drogu.

Potraga za odbjeglim vozačem počela je nakon što je Policijskoj stanici  Bosanska Dubica, u četvrtak oko 11.15 sati, prijavljen sudar u dubičkoj Ulici kralja Petra Prvog Oslobodioca.

Učestvovali su u toj nezgodi Ford Fiesta, kojim je upravljala Prijedorčanka M.M., te Audi, čiji je vozač pobjegao, a kasnije će se ispostaviti da je u pitanju Saša K. I to nije kraj ovog svojevrsnog darmara, pišu "Nezavisne".

- Dok su policajci rasvjetljavali tu saobraćajnu nezgodu i tražili u to vrijeme nepoznatog vozača, istog dana pronašli su napušteni Audi, koji je sletio sa puta u kanal u Ulici vožda Karađorđa. Utvrđeno je da je taj audi učestvovao i u sudaru s Fiestom - pojašnjavaju iz policije.

Uslijedile su provjere. Njima je ustanovljeno da je audi vozio Saša K., koji je potom nađen u jednom dubičkom lokalu, gdje nije bio u probranom društvu.

- Vozač S.K. je pronađen u jednom ugostiteljskom objektu, u društvu sugrađana B.M. (26) i M.U. (25). Potom je S.K. uhapšen, te je alkotestiranjem utvrđeno da je imao alkohola u organizmu, a bio je pozitivan i na testu na drogu, na kojem je pozitivan bio i B.M. - kazali su iz policije.

Time se policiji nametnuo dodatni posao, te je pretresen stambeni objekat koji koristi B.M., a ni tu policajci nisu dangubili.

- Pronađena je i oduzeta manja količina materije koja asocira na marihuanu - kazali su iz prijedorske policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.