CRNA HRONIKA

Sarajevo: U požaru u hostelu u Starom Gradu povrijeđene dvije osobe

Avaz.ba

6.1.2018

Na području KS jučer je zabilježen pokušaj krađe, uhapšene su dvije osobe koje su u Goraždu ukrale putničko motorno vozilo, a u požaru koji je izbio u hostelu "Like" u Općini Stari Grad dvije osobe zadobile su lakše tjelesne povrede, navodi se u izvještaju MUP-a KS.

Policijski službenici Četvrte PU su jučer u 16.10 sati uhapsili S. H. iz Vogošće, a u 19.35 A. H. iz Goražda zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa u pokušaju u kući u ulici Safeta Hadžića, Općina Novi Grad, koja je u vlasništvu O. C. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS, a uviđajne radnje izvršili su policijski službenici MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju raditi na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Prve PU su u 16.45 sati, na osnovu akta MUP-a BPK Goražde, uhapsili osobu inicijala S. T. iz Sarajeva i osobu inicijala A. G. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su 3. januara na području Goražda počinili krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS, a uviđajne radnje izvršili su policijski službenici MUP-a KS. Osobe koje su lišene slobode, kao i predmetno vozilo predati su u dalju nadležnost policijskim službenicima MUP-a BPK Goražde.

U ulici Nevjestina broj 6., Općina Stari Grad, jučer je oko 18.55 sati došlo do požara na krovu hostela "Like". Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, a na krovu hostela i sobama u potkrovlju nastala je materijalna šteta.

Dvije osobe zadobile su lakše tjelesne povrede. O navedenom je obavješten dežurni  tužilac Tužilašva Kantona Sarajevo, a uviđajne radnje obavit će policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uz angažovanje sudskog vještaka PPZ struke.  

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 477 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 30 vozača. Iz saobraćaja je isključeno pet vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri vozača zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, sedam motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole. Osim toga, iz saobraćaja su isključena tri neregistrovana vozila", navedeno je, između ostalog, u saopćenju MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.