CRNA HRONIKA

Neizmjerna tuga u Kalesiji: Klanjane dženaze Ajši i Ajiši Hamzić

E. Skokić

E. Sk.

6.1.2018

Porodica, rodbina, mnogobrojni prijatelji, radne kolege, mještani Kalesije i okoline u subotu su se posljednji put oprostili od Ajiše Hamzić (56) i Ajše Hamzić (59), koje su u srijedu zajedno sa Ernom Sinanović (36) tragično nastradale u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Živinice – Kalesija.

- Zaista su ovo teški dani za sve nas u Kalesiji. U dva mjeseca smo u tragičnim nesrećama ostali bez sedmero naših sugrađana. Poznavao sam sve nastradale u nesreći koja nas je u srijedu zavila u crno – kazao nam je Amir B., mještanin Miljanovaca, koji je klanjao dženazu Ajiši i Ajši Hamzić.

Ajišin suprug Nusret i Ajšin suprug Ismet primali su brojne izraze saučešća, jer se na današnjoj dženazi, kao i na jučerašnjoj Erne Sinanović, okupilo bilizu 3.000 ljudi.

Rijeka ljudi  ispratila je Ajišu i Ajšu na njihovo vječno počivalište na mjesnom mezarju. Inače, Ajišina kćerka Merima je upravljala automobilom Opel Corsa, u kojem su se nastradale nalazile. Ona je teško povrijeđena i ljekari s UKC-a Tuzla bore se za njen život.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.