CRNA HRONIKA

Prijedor: Iz kuće koju je održavala ukrala zlatni nakit i bankovnu karticu kojom je podigla novac

D. Stojnić

M.Z.

7.1.2018

Policijski službenici PU Prijedor rasvijetlili su četiri krivična djela, teške krađe i krađe, kojim je počinjena šteta u iznosu od oko 17.500 KM. 

Sevla B. ( 43) iz Prijedora osumnjičena je da je od aprila do decembra prošle godine oštetila Prijedorčanina S.A. za oko 16.000 KM tako što je iz njegove kuće, koju je inače održavala, ukrala određenu količnu zlatnog nakita i bankovnu karticu sa PIN kodom kojom je s bankomata podigla veći dio novca.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je Emir J. ( 40) iz Prijedora u novembru prošle godine od R.D. iz Prijedora, na naročito drzak način, iz džepa hlača, ukrao 105 KM i bankomat karticu.

Za osumnjičenog Dejana M. (40) utvrđeno je da je u novembru prošle godine ukrao prikolicu u kojoj se nalazio kubni metar ogrjevnog drveta čime je vlasniku pričino štetu u iznosu od oko 1.100 KM. Predrag B. ( 30) iz Prijedora u decembru prošle godine iskoristio je napažnju i odustvo oštećenog R.S.i s bankomata uzeo 200 KM.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedoru bit će dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.