CRNA HRONIKA

Uhapšena osoba iz Travnika zbog neovlaštenog prometa oružja i vojne opreme

Ilustracija

Avaz.ba

7.1.2018

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine jučer uhapsili osobu iz Travnika incijala A. A. (1986. god.), koja se dovodi u vezu s krivičnim djelom organizovanog kriminala, a u vezi s neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme te proizvodima dvojne namjene.

Asistenciju prilikom ovih aktivnosti je pružilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog Kantona.

Uhapšena osoba se sumnjiči da je u prethodnom periodu organizovala posredstvom drugih osoba iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, prebacivanje veće količine oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju.

Navedena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će biti u zakonskom roku, uz izvještaj o izvršenom krvičnom djelu, proslijeđena u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

U okviru navedenih policijskih aktivnosti, a na osnovu naredbi Suda Bosne i Hercegovine i uz podršku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Kantona, danas su na dvjema lokacijama na području Zenice izvršeni pretresi objekata koje koriste osobe za kojima se još traga budući da se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

Federalna uprava policije nastavlja suradnju s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Slovenije te aktivnosti na identifikaciji osoba i dokumentovanju krivičnih djela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.