CRNA HRONIKA

Jednomjesečni pritvor Adisu Abazu za neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom

Fena

12.1.2018

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Adisu Abazu, Sud Bosne i Hercegovine  donio je rješenje kojim je djelimično usvojen prijedlog Tužilaštva, te je osumnjičenom Abazu određen pritvor i to iz pritvorskog razloga, postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike.

Pritvor po tom rješenju može trajati najduže mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno najduže do 9. januara ove godine ili do drugačije odluke Suda.

Istim rješenjem odbijen je kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenom Adisu Abazu zbog posebnog razloga, postojanje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Adis Abaz osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, saopćeno je iz Suda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.