CRNA HRONIKA

Riješen slučaj otmice 15-godišnjakinje iz Sarajeva: Nisu dobili novac za mladu pa pozvali policiju

Privođenje osumnjičenih mladića ( M. Kadrić)

Piše: Dž. BULBUL - A. BAJRAMOVIĆ

12.1.2018

Pripadnici MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona prekjučer su uhapsili R. S. (20) iz mjesta Prača na Palama i I. Z. (23) iz mjesta Kaljani, također na Palama, zbog sumnje da su u ranijem periodu oteli 15-godišnju djevojčicu S. V. s područja Kantona Sarajevo.

Pozvali policiju

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da se radi o pripadnicima romske populacije te da se R. S., prema običajima i ranijem dogovoru svoje i porodice S. V., koja je prijavila slučaj MUP-u Kantona Sarajevo, trebao oženiti djevojčicom.

Isti izvor nam otkriva da je dogovoreni brak propao jer porodica R. S. nije dala novac, a kako je ranije ugovoreno. Inače, nesuglasice u vezi s plaćanjem za maloljetnu nevjestu trajale su duže vrijeme. Kada je taksista I. Z. djevojčicu odvezao u Kaljane, gdje inače živi porodica mladoženje R. S., a od novca nije bilo ništa, njeni najbliži pozvali su MUP Kantona Sarajevo.

Zadržani u Tužilaštvu

Pripadnici Policijske stanice Prača istog dana u periodu od 18.20 do 18.50 sati uhvatili su obojicu osumnjičenih. Na teret im se stavlja krivično djelo otmica. Obojica su predata u Tužilaštvo KS.

- Osumnjičenima je određeno 24-satno zadržavanje. Nakon što ih tužilac ispita u zakonskom roku, odlučit će o daljnjim mjerama protiv njih - kazala nam je Azra Bavčič, portparol Tužilaštva KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.