CRNA HRONIKA

Policija danima traga za odbjeglim vozačem koji je automobilom pokosio maloljetnika

Avaz.ba

16.1.2018

Policija traga za vozačem koji je u banjalučkom naselju Vrbanja vozilom udario šesnaestogodišnjaka, a zatim kukavički pobjegao.

Nezgoda se, kako je za "Nezavisne" potvrdila Marija Markanović, portparol PU Banja Luka, dogodila 12. januara oko 21.30 sati u Ulici Rade Radića. Maloljetni pješak je povrijeđen.

- Obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se izvrši uviđaj, te preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju identificiranja nepoznatog vozača i vozila, te utvrđivanja uzroka saobraćajne nezgode. Rad po navedenom je u toku - napominje Markanović.

U potragu za nesavjesnim vozačem uključili su se i brojni građani, koji na društvenim mrežama upućuju apel svima koji mogu da pomognu. Forumaši navode da je on vozio sivu Škodu oktaviju, mada zvanične potvrde za tu informaciju nema.

Ovo je tek jedan u seriji nedavnih slučajeva da vozači bježe nakon što udare pješake. Posljedni se dogodio u Tuzli.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su vozača Passata, koji je u ponedjeljak na raskrsnici Rudarske i Krečanske ulice udario dvije dvadesetsedmogodišnje djevojke, a zatim pobjegao.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, srećom, obje djevojke su lakše povrijeđene. One su puštene kući nakon ukazane pomoći u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

- Istog dana, pripadnici Policijske stanice Zapad su pronašli i identificirali vozača M.Z. (30) iz Tuzle. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a uviđaj su obavili pripadnici Odjeljenja krim-policije Policijske uprave Tuzla, koji će nakon dokumentovanja ovog događaja protiv vozača Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeti odgovarajući izvještaj - navode u MUP-u Tuzlanskog kantona, pišu "Nezavisne".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.