CRNA HRONIKA

Novi detalji pucnjave u Sanskom Mostu: Sjekirom mahao prema policajcima i dobio metak u debelo meso

Piše: A. S.

18.1.2018

Muškarac, 43-godišnjak inicijala Z. M. iz Sanskog Mosta, koji je jučer ranjen nakon što je sjekirom napao policijske službenike, nestabilnog je psihičkog stanja, saznaje Avaz.ba iz izvora bliskih MUP-u Unsko-sanskog kantona.  

Pripadnicima MUP-a USK jučer je oko 16.45 sati prijavljeno kako Z. M. iz svoje porodične kuće u naselju Fajtovci iznosi stvari koje potom pali u neposrednoj blizini kuća i pomoćnih objekata njegovih komšija.

- Nakon što je uočio dolazak policijskih službenika, Z. M. je držeći u ruci sjekiru krenuo prema njima s ciljem da ih napadne. Policijski službenici potom mu izdaju naređenje da prekine napad i odbaci oružje, na šta se on oglušio te nastavio aktivni napad. Policijski službenik potom ispaljuje hitac upozorenja u zrak, ali Z. M. i dalje nastavlja zamahivati sjekirom prema njemu. Uslijed direktne opasnosti po vlastiti život, policajac ponovo upotrebljava vatreno oružje i tom prilikom ranjava napadača – potvrdila je za Avaz.ba Snežana Galić, portparol MUP-a USK. 

Galić je jutros kontaktirala bolnicu u kojoj se nalazi ranjeni muškarac i dobila je informaciju da se osjeća dobro i da je stabilnog stanja.

Za naš portal je istakla da je napadač ranjen u predjelu kuka, tačnije u debelo meso, te da se radi o prostrijelnoj rani i van  životne je opasnosti.

- Istraga u ovom slučaju se nastavlja. Uključeni su Tužilaštvo USK, ali i Sektor kriminalističke policije MUP-a USK, budući da je došlo do upotrebe vatrenog oružja - dodala je Galić za Avaz.ba. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.