CRNA HRONIKA

Banja Luka: Državljani Srbije s Interpolove potjernice uhapšeni zbog pokušaja teškog ubistva

Avaz.ba

23.1.2018

Službenici Policijske uprave (PU) Banja Luka uhapsili su jučer V. T. (39) i B. P. (29), obojica iz Sremske Mitrovice, za kojima je bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog počinjenih krivičnih djela teško ubistvo u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u Srbiji.

Daljim radom, policijski službenici došli su do informacija da se s njima nalaze u društvu i M. M. (32) i Z. K. (50), također iz Sremske Mitrovice, koji su također uhapšeni. Izvršenim pregledom BMW-a, pronađeni su predmeti pogodni za izvršenje krivičnih djela.

V. T. i B. P. su nakon ispitivanja predati u nadležnost Suda BiH, a policijski službenici nastavljaju rad s ciljem utvrđivanja da li se pomenute osobe, kao i M. M. i Z. K. mogu dovesti u vezu s izvršenim teškim krivičnim djelima na području koje je u nadležnosti PU Banja Luka.

Nakon završenih operativnih i istražnih mjera i radnji o prikupljenim činjenicama i dokazima bit će dostavljena informacija Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, saopćio je MUP RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.