CRNA HRONIKA

Epilog akcije ''Zadruga'': Zatražen pritvor za devet osoba

J. Alibegović/Avaz.ba

A. Ka.

26.1.2018

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu uputilo je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za devet osoba uhapšenih u akciji ''Zadruga''. 

Pritvor je zatražen za supružnike Enisu i Sanela Đalića, vlasnike Agencije za posredovanje pri zapošljavanju "Eslider" i "Leading“, Huseina Borišića, Adnana Karahasana, osnivača i direktor firme "Simp company2, Saliha Dervišević, obrtnička djelatnost "Obnova", Nihada Bilića, direktora firme "Best&Time", Hadisa Kusturu, direktora firme "MHS“, Alija Kadrić, firma "MHS“ te Ramiza Durakovića, direktora "Lokoma". 

Kako je za ''Dnevni avaz'' potvrdila Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni uticali na svjedoke i prikrivali dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. U odnosu na Enisu Đalić, Borišića i Durakovića, pritvor je zatražen i zbog opasnosti od bjekstva. 

Podsjećamo, u akciji ''Zadruga'' uhapšeno je 15 osoba, a za preostale osumnjičene, kako nam je pojasnila Bavčić, predložene su mjere zabrane.  

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, zloupotrebu službenog položaja i pranje novca. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.